BLOG

Ouder worden en sexualiteit

Oude dames en jonge mannen

Afgelopen zondag ontving ik de nieuwsbrief van Marleen Janssen waarin zij vertelt over de film Paradies: Liebe. Deze film gaat over vrouwen die op seksvakantie gaan naar Afrika. Interessant, dacht ik. Waarom zou je dat doen? En bekeek de trailer.

Geweldig, de actrices zijn vrouwen die je dagelijks tegenkomt. Geen mooie afgetrainde ‘oude’ dames, maar hele herkenbare vrouwen zoals jij en ik. Het bijzondere aan de film is dat er een aantal thema’s aan de orde komen: wit & rijk tegenover zwart & arm, hoe zien oudere vrouwen zichzelf en hoe gaan ze daarmee om, welke behoeftes hebben zij en hoe kunnen ze daar invulling aan geven. Kortom ik ben nieuwsgierig geworden en is dit zeker een film die ik zelf wil gaan zien en ben heel benieuwd naar andere reacties van de dames die de film gezien hebben.