BLOG

Het radio interview en mijn onzekerheid

Radio A6

Enkele weken geleden werd ik benaderd door Heleen van Antwerpen, programma maakster van Radio A6. Of ik mee wilde werken aan een interview. Over De Krabbenmand. ‘Ja, leuk!’ was mijn eerste reactie om vervolgens de bibbers te krijgen. Toch wel eng, zo’n interview. Wat moet ik dan zeggen? Wat als ik zit te hakkelen? Heleen stelde mij gerust. Het is juist haar taak om ervoor te zorgen dat het gesprek lekker loopt. Ik hoef niets voor te bereiden, dat doet zij. Heleen leest zich in in het onderwerp en formuleert haar vragen. Ik hoeft ‘alleen maar antwoord te geven’ over het onderwerp waar ik ‘deskundig’ in ben. Heleen had mij gerustgesteld en ik had er weer zin in. Een aantal dagen voor het interview ontving ik een ruwe opzet voor het gesprek. Dat zag er professioneel uit. Vol goede moed toog ik op 31 oktober naar Almere voor het interview. Ruim op tijd was ik aanwezig, want voor een live opname kun je natuurlijk niet te laat komen. En op dat moment begonnen de zenuwen toch wel flink op te komen. Heleen zorgde voor een hartelijk ontvangst en zorgde ervoor dat ik mij weer op mijn gemak voelde. Het is haar taak en professionaliteit die er een goed programma van moeten maken, gaf zij nogmaals aan. Heleen was vol vertrouwen. Ik iets minder …. En waarom? Normaal gesproken heb ik geen moeite om te vertellen waar ik voor sta en wat ik belangrijk vindt. Of waarom HigHopes en Femergy samen een Krabbenmand event hebben georganiseerd. Of over de ervaringen van mijn coachees. Waarom dan die zenuwen? Waardoor ik af en toe ‘mijn’ verhaal kwijt was tijdens het gesprek. Omdat er nu veel meer mensen meeluisteren. En ik niet weet wie dat zijn. En omdat ik geen idee heb hoe ons gesprek ‘valt’.  En omdat ik gemerkt heb dat er veel dames een mening hebben over het onderwerp en over de invulling van het Event. Tja en dan kom ik erachter dat ik daar mee bezig ben. Ben ik wel duidelijk? Snappen mensen wel wat ik bedoel? Is het wel een samenhangend verhaal? En de belangrijkste vraag: “Wat vinden anderen van dit interview”? Ai, pijnpuntje. Ben ik toch weer bezig met wat anderen ervan vinden. Een van de dingen die een Krabbenmand in stand kan houden! Hoe herkenbaar was dit weer…..

Gister ontving ik de link met het interview en heb ik het gesprek teruggeluisterd. En ben ik ontzettend blij dat mijn angst om het niet goed genoeg te doen mij er niet van heeft weerhouden om dit interview te doen. En te vertrouwen op de deskundigheid van Heleen. Ik vind het namelijk een mooi interview. En nee, ik heb bij lange na niet gezegd wat ik allemaal bedacht had wat ik wilde vertellen. En het leuke is…. daar merk je niets van als je terugluistert. Het is een verhaal met een kop en staart geworden. Ik ben er blij mee. En wil Heleen dan ook hartelijk danken voor dit interview. Ik ben weer een stukje uit mijn comfortzone gekomen en geniet ervan. Nieuwsgierig naar het interview? 

Luister hieronder naar het interview.