IN DE MEDIA

Femergy is regelmatig in het nieuws! Wilt u een van de coaches van Femergy interviewen, neem dan direct contact op voor een leuk artikel of interview voor uw magazine, krant of televisie. 


Mary Span van LOGE 21 sprak met Eliane van Beukering in het kader van vrouwelijk leiderschap.

Doorwerth - Eliane van Beukering vindt het belangrijk dat vrouwen zich bewust worden van het feit dat ze kunnen kiezen. Met Femergy brengt zij vrouwen in hun kracht en brengt ze balans in werk, privé en gezondheid. Vrouwen zijn in het dagelijks leven en werk moedig en krachtig en ze houden vaak veel ballen in de lucht. Ze kunnen dan gemakkelijk in onbalans raken. Work life balance is geen soft onderwerp. Het is niet alleen een vrouwenonderwerp. Het is geen luxe. Het is noodzaak.

Eliane van Beukering (1964), oprichter van Femergy, heeft een boekenkast vol met non-fictieboeken. Al scannend zie ik boeken over bewustwording, intuïtieve ontwikkeling, Mayawijsheid, therapieën en coaching. Geen wonder, want de rode draad van Eliane's werk is het begeleiden van mensen op en naar de arbeidsmarkt. Met haar ervaring als projectmanager werkgelegenheid, operationeel manager opleidingen, HR-manager en loopbaan- en mobiliteitsadviseur is ze van vele markten thuis. Reden om naar haar visie over vrouwen in leven en werk te vragen, want ze zet met Femergy vrouwen in hun kracht.

Regie
Wat bedoel je als je het hebt over vrouwen in hun kracht? Eliane van Beukering: "Vrouwen weten vaak niet dat ze al krachtig zijn. Alleen voelen en gebruiken ze hun kracht niet. Er zijn diverse redenen waarom dat zo is. Ze laten zich vaak door anderen leiden. Het is belangrijk dat vrouwen de regie over hun eigen leven durven te pakken." Ben je dan met een stuk vrouwenemancipatie bezig?"Ik vind dat heel belangrijk. Op mijn site kom je het woord niet tegen. Het is een beladen woord. In het woord emancipatie zit het woord man." Ze begint te schaterlachen. "Ik heb een man, twee zoons en een mannelijke kat. Ik ben dus niet anti-man. Maar ik wil vrouwen wel graag helpen."

"Als vrouwen hulp zoeken, zitten ze al vaak tegen een burnout aan, kunnen hun werk niet meer goed doen, vinden ze het werk niet meer leuk of zitten ze in een outplacementtraject. Kijk, vrouwen laten zich soms afleiden door andere belangrijke zaken. Het kan zijn dat ze privéproblemen hebben, dat ze naast hun gezin en werk ook nog mantelzorg moeten doen. Kortom, er kunnen allerlei problemen zijn waarom ze er zelf niet meer uit kunnen komen. Ze hebben niet meer voldoende energie over om alle ballen in de lucht te houden. Ze hebben geen focus meer en dus zijn er geen bevredigende resultaten. Dat zit vrouwen dwars. Ze hebben kracht genoeg, maar richten die gewoon verkeerd. Ik leer ze hun energie te richten, waardoor ze geen overtollige energie meer kwijtraken. Het gaat er niet om om alles op te lossen. Dat kunnen ze zelf wel. Ze willen uit de chaos in balans komen. Hun kracht weer terug kunnen vinden. Sommigen hebben ze maar drie of vier gesprekken nodig, anderen hebben een langere begeleidingsperiode nodig omdat ze met meerdere problemen te kampen hebben."

Hemel
Hoe heb jij persoonlijk leiderschap kunnen verwerkelijken? Hoe sta jij in het leven? "Door mijn eigen neus te stoten. Ik ben ervaringsdeskundige op een aantal energievretende vlakken. Ik heb bijvoorbeeld vijf miskramen gehad. Dat doet heel wat me je. Ik heb nu twee zoons. Een geboorte is een geweldig mooie ervaring. Je krijgt gevoelens waarvan je niet eens wist dat je ze had. Ik heb een enorme kracht gevoeld tijdens de bevalling. Ik was als 't ware in de hemel. Toen ik weer ging werken, schoot ik weer in mijn hoofd. Ik werd toen manager van een opleidingscentrum en moest veel mensen en locaties aansturen. Ik zat op mijn 33ste jaar al in het managementteam. Dus carrièretechnisch gezien had ik het best leuk gedaan. Leuk salaris, leuke auto en de hele rambam. Ik vond er geen klap aan. Omdat ik dingen moest doen die ik niet leuk vond. Voor mijn gevoel was ik teveel met feiten en cijfers bezig in plaats van met mensen. Mijn passie is mensen, want ik ben een echte people manager. Dat is voor mij belangrijk in het werk ", zegt ze nadrukkelijk. "Ik ben toen een opleiding tot loopbaan- en mobiliteitsadviseur gaan doen. Ik vond de intrinsieke motivatie van mensen interessant. Je krijgt tijdens de opleiding niet alleen inzicht aangereikt, maar ook gereedschappen om de intrinsieke motivatie van mensen naar boven te halen. Daarbij komt de motivatie uit de persoon zelf en niet van buiten."

VVV
Eliane is heel beweeglijk met haar handen als ze haar verhaal vervolgt: "Vrouwen zijn minder goed in staat om privézaken los te laten als ze op hun werk zijn. Zo bellen ze op hun werk nog even naar hun kind om ze eraan te herinneren dat ze naar de tandarts moeten. Daar zit een hele theorie achter. Ken je het filmpje van de Nothingbox? Dat gaat over het verschil tussen het brein van mannen en vrouwen. Dat filmpje is echt briljant. Moet je echt zien (zie video hiernaast). Vrouwen zijn altijd in hun hoofd met iets bezig, springen van de hak op de tak, maken verbindingen. Mannen daarentegen kunnen echt aan niks denken, ook al zitten ze voor de televisie. Daarom hebben mannen een nothingbox." Hebben vrouwen dan een multibox? "Ja, zo zou je dat kunnen zien. Dat kan dus heel vermoeiend zijn. Mannen kunnen - als ze thuis zijn - de deur van hun werk dicht doen en vice versa. Vrouwen vaak niet." Hoe krijgen vrouwen dan rust in hun hoofd? "Dat is heel persoonsgebonden, maar mediteren, yoga, sporten en dat soort oefeningen zijn heel erg goed. Hoeveel jonge moeders gaan niet meer naar de sportschool, omdat ze te druk in het huishouden zijn en zich te druk voelen? De man pakt evengoed zijn sporttas."Maar hoe zet jij vrouwen dan in hun kracht? "Door ze bewust te laten zijn van hun eigen rol, over welke rol ze hebben en welke ze willen vervullen. Vrouwen maken te weinig bewuste keuzes." Hoe doe je dat dan? "Door vvv-tjes: door veel vervelende vragen te stellen. Kijk, als vrouwen in hun kracht staan, dan zijn ze een magneet voor hun omgeving. Dan komen vrouwen in hun flow. Dan zien ze kansen en mogelijkheden voorbijkomen. Dan lijkt alles te lukken."

Wat wil jij de wereld brengen? Vitaliteit, kracht. Eigenlijk gaat het erom vrouwen bewust te maken van hun eigen vitaliteit en kracht. Ik zie dat heel veel vrouwen hun passie niet kwijt kunnen in een loondienstfunctie. Daarom kiezen ze nu veelal voor zelfstandig ondernemerschap. Op die manier kunnen ze flexibeler hun tijd indelen. Tegelijkertijd kunnen ze hun professionaliteit beter uitdragen. Het is vrouwen gegeven om krachtig leiderschap te laten zien. Ze zijn daarin soms nog te voorzichtig. Ze mogen hun leiderschapskracht best wat meer uitstralen", vind ik. "Eventueel samen met andere vrouwen. Want vrouwen zijn van nature goed in verbinden en het overbrengen van waarden. Als vrouwen wat meer van zich hadden laten spreken, dan was er misschien geen wereldwijde crisis geweest."